Бебешката кожа е известна със своята деликатност. Това означава, че дори най-малкият агресивен фактор може да повлияе много неблагоприятно върху състоянието на малчуганите.

За да избегне това, всеки родител търси различни решения, основните от които се крият в избора на био хигиенни продукти. От онлайн магазин Sleepy Organic ще ви споделим повече информация относно веган формулите за грижа за бебетата, които ние използваме като производители на бебешки артикули.

Какво представлява веган артикул?

Определението за “веган” се отнася до всеки продукт, който е произведен изцяло без наличие на съставки от животински произход и не е тестван върху животни. Основните характерни особености, на които трябва да отговаря, са:

  1. Без Животински елементи – техният състав не се включват никакви вещества от животински произход. Това включва месо, риба, млечни продукти, яйца, мед и други подобни продукти.
  2. Не са тествани върху животни – преди всичко, те представляват етичен избор, като не подлагат животните на никакви изпитания и тестове. При тяхното производство не се нанасят никакви вреди върху животните.
  3. Следват екологични принципи – този начин на живот, който проповядва лишение от животински стоки, има основна мисия да насърчава опазването на природните ресурси.
  4. Сертификати – трябва да бъдат обозначени със сертификати или върху етикета им да бъде обозначено веганското съдържание. Това дава увереност за потребителите.

Какви са предимствата на веган продуктите и защо са приложими при бебетата?

Веган продуктите са известни със своите хипоалергенни свойства, които са най-важните при избор на грижа за най-малките. Те не предизвикват кожни раздразнения, малко вероятно е да инициират алергични реакции поради своя изчистен състав. Те са толерантни към деликатната бебешка кожа и това ги прави най-подходящият избор, от който малчуганите се нуждаят.

Освен това, в тях се съдържат натурални и органични съставки, които допълнително обогатяват формулата с важни нутриенти – витамини и минерали.

Кои средства за поддържане на хигиената да изберете с вегански произход?

Има някои хигиенни средства, които ще ви бъдат от първа помощ от раждането до поне първата година от живота на вашето дете, а понякога дори и много повече. Такива са памперсите, мокрите кърпи и козметиката за къпане.

Докато бебето използва памперси или гащички, ще се нуждаете и от протектор на повърхностите, защото много често се случват инциденти. Препоръчително е да използвате еднократни чаршафи, защото те позволяват отлична абсорбация и запазване на добрата хигиена.

Изборът на почистващи средства, които използвате ежедневно, е много важен, защото точно с тях вашето дете ще има допир постоянно.

Защо да се доверите на Sleepy Organic?

Ние разработваме и предлагаме артикули, които са с веган съставки. Целта ни е да ви предоставим висококачествени решения за всеки ден, които да ви предпазят от кожни проблеми, алергични и други реакции, имащи благоприятен ефект не само върху самите деца, но и върху вас като родители.

Всеки бебешки артикул в сайта ни е лишен от животински съставки, парабени, химикали и други агресивни вещества, които могат да причинят подсичане, изсушаване, раздразнения, обриви и дори атопичен дерматит.

Поръчайте онлайн и обзаведете дома си с толерантни към всяка кожа веган продукти, които освен с първокласно качество и екологична насоченост, се открояват и с достъпност на цените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *