Най-важно за поддържането на здрава бебешка кожа е тя да бъде добре почиствана и хидратирана. Това изисква подбор на правилни продукти, които включват хипоалергенни съставки.

Растителният глицерин е съставка, която ние често използваме в производството на нашите бебешки артикули. От онлайн магазин Sleepy Organic ще ви обясним повече за глицерола, извлечен от екстракти от растения, неговите ползи и свойства, както и в кои наши продукти ще го откриете на много атрактивни цени. Останете с нас.

Какво е растителен глицерин?

Растителният глицерин, също известен като глицерол, е органичен съставен етер, който е безцветен, със сладникав вкус и без мирис. Произвежда чрез хидролиза на масла от растения, като палмово масло, кокосово масло или соево масло. Той е богат на триглицериди, в което се крият част от неговите положителни свойства.

Използва се широко в козметичната и фармацевтичната промишленост. Поради факта, че е естествено съединение, той е подходящ и за използване от хора с веган начин на живот. Представлява естествена овлажняваща субстанция, която прилича на сироп.

Какви са свойствата и ползите от употреба на продукти с растителен глицерин?

Това е овлажняваща съставка, която има следните свойства и ползи за организма:

  1.  Овлажняващо Действие – растителният глицерин е известен със своите хидратиращи свойства, които са дълготрайни. Той привлича вода към кожата, което го прави ефективен за овлажняване.
  2. Безопасен за по-чувствителни хора – има много нежна и толерантна формула. Поради този факт, е чест избор за грижа за чувствителна кожа. Много рядко предизвиква алергии или дразнене.
  3. Вкусови, ароматни и визуални качества – растителният глицерин се характеризира като бистра течност, която има леко сладък вкус и е безцветен, което го прави подходящ за различни козметични и хранителни приложения. Освен това, тази съставка няма мирис.
  4. Приложим в козметиката – много често се използва в козметични продукти, под формата на кремове, лосиони и сапуни, поради своите овлажняващи и сгъстяващи свойства.
  5. Ефективен в медицината – той се използва като съставка в лекарства и сиропи поради ниската вероятност за предизвикване на алергии.
  6. Подходящ за домашно приложение – подходящ за използване като част от домашната грижа.
  7. Екологичен – не на последно място, той се произвежда от растителни масла. Поради това обстоятелство, глицеринът е по-екологична алтернатива на този вид, произведен от животински мазнини.

В кои наши продукти ще откриете съставката?

Ще го откриете в нашите хипоалергенни течни сапуни и мокри кърпи, които може да използвате всеки ден, без да се притеснявате за състоянието на вашата кожа. Те ще ви предпазят от изсушаване, ще премахнат всички замърсявания и ще поддържат хидратацията. Изберете ги като част от ежедневната си грижа.

Защо да изберете продуктите на Sleepy Organic?

Артикулите и съставките, включени в тях, които ще откриете в онлайн магазина ни, са специално подбрани, за да удовлетворяват нуждите на цялото семейство – от най-малките до най-възрастните.

С тях целим да допринесем за поддържане на естествената хидратация на кожата, укрепване на естествената кожна бариера и здравето ѝ. Освен това, искаме да ви предоставим хигиенни средства, които са с екологична насоченост.

Доверете ни се и закупете избраните артикули с органичен състав на много достъпни цени от сайта ни. По този начин си спестявате време и усилия, можете да се възползвате от гъвкавите условия за плащане и получаване и да използвате висококачествени хигиенни продукти с грижа към деликатната кожа.