Колкото и да внимава, почти всеки родител се е сблъсквал с проблема при бебетата, наречен “подсичане”. Независимо дали имате момиче или момче, това състояние крие опасност от възникване по всяко време от отглеждането на малчуганите.

Какво трябва да знаете за подсичането на бебе, къде най-често се проявява по кожата и какви са методите на лечение? Ние, от екипа на онлайн магазин Sleepy Organic, ще ви разясним основното по темата.

Как да разпознаете подсичането при бебетата?

Характерно за това състояние, е че се проявява основно в областта на слабините, където кожата е деликатна. Може да разпознаете наличието на този проблем много лесно – по нежната кожна повърхност ще откриете наличие на зачервяване, явно раздразнение, което дори може да прерасне в кървящи рани. Могат да се появяват и малки червени пъпки без гноен връх или цели обриви. Възможно е дори да се получи повишаване на телесната температура.

В голям процент от случаите се проявява по дупето на бебето. Най-често засегнати от този проблем са децата от новородена възраст до настъпване до втората годинка. Задълбочаването на състоянието може да доведе до дискомфорт, парене и болка при изхождане, което да предизвиква плач и раздразнение сред децата.

Защо се появява този проблем?

Основна причина за възникването на подсичането, е неправилната грижа за бебешката кожа. Тя е толкова деликатна, че дори един пропуск на почистване при смяна на памперс, може да предизвика раздразнение.

Други причини, които могат да предизвикат кожния проблем, са:

  • недостатъчна честота на смяна на памперсите, което е предпоставка за по-дълъг контакт с урината и изпражненията;
  • употреба на неподходящи хигиенни продукти;
  • консумация на нова храна;
  • инфекция – може да бъде от бактериален и гъбичен характер.

Как да се справите с подсичането?

Когато вече проблемът е налице, е време да вземете мерки. Има специални кремове и мазила, които да успокоят кожата.

Най-добрият начин да държите тези състояния далеч от дома си, а бебето да бъде в перфектно състояние, е да:

  • поддържате много добра хигиена – сменявайте пелените на всеки три-четири часа, а при необходимост, дори и по-често;
  • използвайте качествени продукти – изберете подходящи хипоалергенни мокри кърпи, пелени, сапуни и други средства за почистване. Много е важно те да бъдат изцяло бебешки, съобразени с нуждите на най-малките и лишени от силни и агресивни съставки. Те са деликатни, не водят до изсушаване, хидратират и укрепват естествената кожна бариера.

Защо Sleepy Organic е най-добрият избор за вашето бебе?

Избирайки продуктите от нашия онлайн магазин, вие ще забравите за подсичането, с правилната грижа и поддържане на добра хигиена от ваша страна.

Нашите артикули в бебешките серии са изцяло веган, не съдържат алкохоли, парабени и други съставки, неподходящи за бебетата. Те не предизвикват подсичане, защото поддържат здравословното pH, овлажняват и не водят до изсушаване.

Могат да бъдат използвани ежедневно, без това да се отрази по неблагоприятен начин, а напротив – само и единствено по положителен.

Възползвайте се от нашите хипоалергенни еднократни чаршафи, памперси и гащички, както и мокри кърпи, с изцяло изчистен състав, създадени само и единствено да поддържат високо ниво на хигиена.

Цените на артикулите са повече от достъпни, а чрез сайта ни може да ги получите с минимални усилия – няколко клика през компютъра или телефона.

Доверете ни се и осигурете грижата за най-малките членове от вашето семейство, за да им дадете спокойствието и комфорта, от които се нуждаят, за да растат в благоприятна среда. А вие да забравите за подсичането.