Обривите са често срещано явление в живота на малките деца, особено в бебешкия период, и трудно родителите ще се разминат без появата им поне веднъж.

Причините могат да бъдат много и от различен тип, а откриването на първоизточника за този дискомфорт е много важен за определяне на хода на последващите мерки.

От онлайн магазин Sleepy Organic ще ви споделим основните причини за зачервяване на кожата при бебетата, честите съпровождащи симптоми и начините за превенция на проблемите в следващите редове на тази блог статия.

Зачервяване на кожата – съпровождащи симптоми, за които да следите

Тя често е съпроводена от ситни пъпки или големи червени плаки, които могат да имат постоянен характер или да променят местоположението от определени фактори.

Много често има допълнителни симптоми, които подсилват дискомфорта, като сърбеж, болка, лющене, парене, раздразнение.

Много е важно да прегледате устата и очите на детето и да проследите дали има наличие на пъпки, петна и други промени в цвета, които да сигнализират за сериозен проблем.

Като проблемни зони най-често се локализират тези около слабините, лицето и по меките части на тялото, като корема и вътрешната страна на бедрата.

Кои са най-честите причини за кожно зачервяване при най-малките?

Зачервяването при най-малките е често срещан проблем, който в голям процент от случаите може да се дължи на:

  • Чувствителност – много малки деца имат чувствителна кожа, която може да реагира на различни външни фактори, като дразнители, топлина или студ. Това може да доведе до зачервяване и обриви, което изисква качествена хигиена и подбор на хигиенни продукти с хипоалергичен състав;
  • Екзема – това е много често срещано състояние на кожата при децата, което често се проявява с раздразнение, сухота и сърбеж. Тя може да бъде причинена от различни фактори, като алергии или генетична предразположеност;
  • Алергии – някои малчугани могат да бъдат алергични на определени храни, продукти и материали, което може да доведе до кожно раздразнение;
  • Бебешко акне – понякога зачервяването при новородените, съпроводено с пъпки, може да бъде нормална реакция на тялото;
  • Реакции към продукти – употребата на някои продукти, като памперси, гащички, мокри кърпи и дори дрехи със съдържание на по-агресивни материали и съставки, като химикали и алкохоли, може да предизвика зачервяване и кожно раздразнение при някои деца.

Защо да се доверите на Sleepy Organic?

От онлайн магазин Sleepy Organic сме тук не само, за да ви дадем повече информация за причините за кожни раздразнения при малките, но и съвети за превенция, които да спазвате.

Висококачествената лична хигиена е сред основополагащите фактори за разрешаването на кожни проблеми и дискомфорт, като обриви, подсичания и други.

Много е важно да подберете такива продукти за лична хигиена, които да бъдат създадени от неагресивни и натурални съставки, съответстващи на нуждите на деликатната бебешка кожа. В допълнение, формулата им трябва да бъде щадяща и изцяло съобразена с възрастовата категория.

В нашия онлайн магазин ще откриеш артикули, които да ти помогнат в превенцията на обривите – качествени памперси от органични материали, гащички за най-малките и по-големи деца, мокри кърпи, премахващи замърсяванията без наличие на алкохолна основа и течни сапуни със съдържание на растителен глицерин, който се грижи за кожата, нейната хидратация и предпазва от изсушаване. В допълнение, има и елементи, които имат успокояващ ефект и служат като превенция на зачервявания и възпаления – алое вера, Витамин Е и други.

Предпазете кожата на лицето и цялото тяло от външни дразнители по подобаващ начин със Sleepy Organic.