За поддържане на добро здраве е много важно да се грижите и за нивото на лична хигиена, което има ключова роля в укрепването на имунитета, предпазването от навлизането на болестотворните микроорганизми в тялото.

Личната хигиена е много важна какти при млади, така и при възрастни, но най-вече при децата, които са по-податливи на разболяване.

Защо е важна личната хигиена и как да я поддържате?

Тя е от съществено значение за поддържане на здравословен и хигиеничен начин на живот. Тя има пряка връзка с подобряване на устойчивостта на организма срещу различни бактериални, гъбични инфекции, вируси и други заболявания.

Добрата лична поддръжка предпазва както вашето собствено, така и общественото здраве, защото намалява рисковете от разпространение на инфекции и болести, като грипове, настинка и други. Тази социална отговорност може да намали вероятността от разразяването на епидемии и пандемии.

Подпомага поддържане на кожата и косата в добро състояние, като предпазва от кожни заболявания, себореен дерматит и други.

Не на последно място, поддържането на високо ниво на чистота помага за подобряване на самочувствието и самоуважението, кара ви да се чувствате по-комфортно и по-уверени в себе си.

Спазването ѝ при деца има ключова роля за опазване на тяхното крехко здраве. Имунитетът при най-малките е много слаб, а при новородените – липсва изцяло. Това налага много строги мерки за поддържане на тялото в чисто състояние.

От съществено значение ли е изборът на качествени хигиенни продукти?

Изборът на качествени хигиенни продукти е основополагащ за спазването на добра хигиена. Колкото и щателно да почиствате ръцете, тялото, зъбите, ако не използвате качествени продукти за целта, които да почистват в дълбочина, да унищожат бактериите и да премахнат всички замърсявания, това няма да има търсения ефект и отново ще бъдете податливи.

От онлайн магазин Sleepy Organic съветваме да избирате висококачествени продукти, като сапуни, мокри кърпи и други, които:

  • са създадени с цел унищожаване на вредните микроорганизми и запазване на pH-то на средата;
  • премахват нежно и деликатно замърсяванията, без да раздразват и да предизвикат алергични реакции;
  • имат изчистен състав, без парабени, алкохоли и химикали, които да увреждат кожните клетки и да предизвикват раздразнения;
  • са дерматологично тествани и създадени от реномирани производители;
  • са подходящи за ежедневна употреба и не съдържат много агресивни активни съставки, които да предизвикат изсушаване, дерматити, екземи и други.

Винаги обръщайте внимание на състава на артикулите, на които се доверявате, за да изберете най-подходящите според нуждите на кожата. 

Как да поддържате добра хигиена с продуктите на Sleepy Organic? 

От онлайн магазин Sleepy Organic ценим значението на личната хигиена и се стремим да предоставим безупречна такава за малки и големи чрез подбор на висококачествени продукти.

Всеки артикул в сайта ни – от памперси до мокри кърпи и течни сапуни има за цел да поддържа здравето и комфорта на кожата, да предотврати инфекции и зловредното действие на патогените, както и да осигури удобство на всеки, който ги използва.

Съставът на нашите продукти за лична хигиена е изчистен и натурален, с което се намалява значително шансът за проява на алергични реакции, възпаления и кожни раздразнения.Течните сапуни и мокрите кърпи са създадени по специална формула, която унищожава до 99 % от бактериите и едновременно с това запазва хидратацията и мекотата на кожната структура.