Когато избирате продукти за лична хигиена, трябва да обърнете специално внимание на състава. Особено при избор на такива за деца. Като такива се определят памперси, еднократни чаршафи за бебе и други.

Има една съставка, позната под името органичен памук, която се характеризира с множество ключови предимства и често срещан избор сред реномираните производители.

От онлайн магазин Sleepy Organic ще ви споделим повече за това какво е органичен памук, какви са свойствата и предимствата му и в кои наши продукти ще го срещнете.

Какво представлява органичния памук и какво трябва да знаете за него?

Това е популярен и предпочитан вид памук, който се отглежда и се произвежда без използване на синтетични пестициди, хербициди, вредни химикали и генетично модифицирани организми, познати още като ГМО.

За отглеждането му се спазват принципите за устойчиво земеделие, а употребата му в производствената промишленост е свързана с екосъобразни цели, както и желание за опазване на здравето на потребителите.Този метод на отглеждане се основава на принципите на устойчиво земеделие и е насочен към опазване на околната среда и здравето на хората.

За да се определя един продукт като такъв със съдържание на органичния материал, трябва да притежава следните характеристики:

  1. В съставът не се включват пестициди и хербициди – отглежда се без използване на синтетични химикали, които служат за борба с вредителите и плевелите, но влияят на свойствените характеристики на естествената материя. За да се извършва борба с вредителите се използват естествени методи.
  2. Не се използват генетично модифицирани организми – за отглеждането на растенията не се използват семена, които са ГМО.
  3. Изчистен състав от тежки метали – този естествен материал трябва да бъде отглеждан с ограничена употреба на тежки метали, като хром. Тежките метали са известни с неблагоприятните последствия както за здравето на човека, така и за околната среда
  4. Биоразградимост – този материал се извлича по естествен път, което го прави възобновяем в природата и го категоризира като биоразградим. Продуктите, които са изработени от него, също могат да бъдат класифицирани като биоразградими.
  5. Сертификация – производителите подлежат на сертифициране на тъканта, за да се докаже нейния произход и изчистен състав.

Каква е ролята му в създаването на хигиенни продукти?

Органичният памук е един от най-предпочитаните материали, защото се характеризира с деликатност дори към свръхчувствителната кожа. Подходящ е за създаване на хигиенни продукти, включително такива за интимна грижа, като дневни, нощни превръзки и ежедневни превръзки.

Материалът не предизвиква алергични реакции, кожни раздразнения, запарване, подсичане и други.

Подходящ е за употреба дори от новородени.

В кои артикули на Sleepy Organic ще откриете органичен памук?

От онлайн магазин Sleepy Organic сме ценители на висококачествените изработки и затова ви представяме само такива в каталога ни. Ние знаем, че качеството на един продукт до голяма степен се определя от вида на материалите, използвани в състава му.

Ще откриете различни предложения в категория хигиена, предназначени за малки и големи, които са изработени от този естествен и лишен от химикали материал. Такива са мокрите кърпи, памперсите, бебешки гащички, дамските превръзки и еднократните чаршафи за възрастни, чаршафи за бебета. Еднократните чаршафи за домашни любимци също.

Разгледайте разнообразието от биоразградими и екосъобразни артикули, които можете да закупите на много достъпни цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *