Почти всеки родител може да се справи с проблема, наречен “обрив”. При бебетата това е често срещано състояние, което може да бъде провокирано от редица ключови фактори.

В основата обаче стои алергична реакция или кожно раздразнение, предизвикано от замърсявания или некачествени продукти, които се използват.

От онлайн магазин Sleepy Organic ще ви споделим най-често срещаните причини за поява на обриви при бебета, местата, на които те най-ясно се изразяват, както и начините за превенция. Останете с нас.

Какво представлява обривът и къде най-често се среща при бебетата?

Това е вид кожно раздразнение, което може да се прояви по различни начини – чрез подутини, зачервяване на деликатната зона, поява на пъпчици и други.

Повечето от обривите при бебетата са безобидни и са свързани с адаптацията на най-малките към околната среда и заобикалящия ги свят. До една степен дори могат да бъдат приети като нормални.

Най-често могат да се забележат в зоната на устата, по слабините, по корема и гърба, по бузите, по лицето. Това е така, защото именно там са най-меките тъкани и това ги прави най-уязвими към агресивни външни и вътрешни фактори.

Какви са причините за поява на обрив при бебетата?

Тези състояния могат да се дължат на много и различни причини – алергична реакция към храна, към продукт за поддържане на хигиената, към перилен препарат и други. Могат да се причиняват от изпотяване, претопляне или дори замърсяване.

Преди да бъде третирано състоянието, трябва да бъде установена причината за възникване.

Как да се справите с обривите при бебетата?

Има няколко начина да се справите с това кожно раздразнение, препоръчани от педиатри и дерматолози. Те могат да се определят с точност от вида на кожното раздразнение, локацията и типа на проявата му, но основно включват:

  1. Избор на хипоалергенни продукти – заменете досегашните средства за почистване, грижа и хидратация, които използвате в ежедневната рутина на детето. Заложете на реномиран производител, чиито артикули са изцяло лишени от агресивни съставки и включват само натурални такива.
  2. Сменявайте пелените на всеки два-три часа – не оставяйте един памперс или гащички прекалено дълго върху тялото на вашето дете. Интимната зона е деликатна и това може да доведе до обрив, който при бебетата бързо протича в подсичане и поява на рани.
  3. Изберете качествени памперси с доказана абсорбираща функция – за да бъдете сигурни, че през нощта детето ще бъде спокойно, а комфортът му непроменен, заложете на памперси или гащички, които да поддържат свежестта до 12-15 часа. Те трябва да разполагат с отлична абсорбираща функция и да не запарват кожата, за да се избегне обриването и зачервяването.
  4. Поддържайте подходяща температура – за да избегнете претопляне и изпотяване, винаги поддържайте подходяща температура, която може да определите като съгласувате с педиатър.

Защо да изберете продуктите на Sleepy Organic?

Нашият онлайн магазин Sleepy Organic е мястото, където ви представяме продукти за грижа за хигиената на най-малките, които са изцяло изчистени, натурални и органични. Те притежават хипоалергични свойства, което ги прави подходящи за малчуганите, склонни към проява на алергии и обриване.

Те не изсушават деликатната кожа, хидратират я и я подсилват естествената имунна защита, като подхранват в дълбочина и запазват хидролипидния воден баланс.

Благодарение на естествения състав, лишен от лосиони, найлони, химикали, парабени и алкохоли, кожата на най-малките ще бъде предпазена от раздразнения и проблеми.

Изберете най-висококачествената грижа и предпазете малчуганите от обриви, свързани с неподходящи средства за хигиена.