За да поддържате кожата здрава, сияйна и подхранена, трябва да помислите за качеството на хигиенните продукти, които използвате, както и техния състав.

От онлайн магазин Sleepy Organic споделяме повече информация за ползите от етеричното масло от лимон, което ще откриете в някои от нашите продукти. Разберете в кои и защо залагаме на тази съставка в следващите редове.

Какви са ползите от употребата на масло от лимон?

Сам по себе си лимонът е цитрусов плод, известен със своите положителни свойства и отлични хранителни стойности. Лимонът е богат на много витамини, минерали и най-вече антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори със свободните радикали и да възпрепятства увреждането на клетките.

Това е много важно и за състоянието на кожата, поддържането на нейната еластичност, регенерацията на кожните клетки и сияйния вид.

Маслото от този цитрус имат също толкова полезни свойства, защото имат концентрирано съдържание на тези важни за кожата микроелементи. Основните ползи този екстракт от цитрусовия плод са:

  1. Антиоксидантни свойства – то е богато на витамин С. Аскорбиновата киселина е известна като един от най-мощните антиоксиданти. Продукти с високо съдържание на витамин С се борят със стареенето кожата и стимулират регенерацията на клетките. Клетъчното обновяване е много важно за поддържане на дерматологичното здраве.
  2. Подхранва кожата – има хидратиращи свойства, което е много важно за поддържането на кожната повърхност мека, гладка и подхранена.
  3. Антибактериални свойства – има силни антибактериални свойства, което го прави подходящо за борба с бактериите.

В кои наши продукти ще откриете масло от лимон?

Нашия онлайн магазин цени качествата на аскорбиновата киселина и се стреми да предоставя продукти, съдържащи такава. Маслото от лимон е сред тези съставки, които присъстват във формулата на някои от най-предпочитаните в нашия сайт мокри кърпи – Sleepy Extra и Sleepy Citrus Garden.

Те са подходящи за ежедневна употреба с цел поддържане хигиената на ръцете и тялото. Предлагат се в компактни опаковки на много достъпни цени и може да ги носите навсякъде с вас – даже в практична малка чантичка.

Изработени са с грижа за кожата и поради тази причина са с изчистен състав, лишен от алкохоли, парабени, фталати, найлон, ГМО, лосион, BPA, нонилфенол, SLS, SLES, латекс, хлорин, парфюм.

За направата им са използвани само натурални екстракти, което определя щадящата им формула.

Разгледайте тези и други наши предложения в категория мокри кърпи и течни сапуни, които да ви помогнат да поддържате кожната повърхност чиста, подхранена и дълбоко хидратирана.

В артикулите от серия Sleepy Fruit ще откриете също масло от лимон. Течните сапуни имат овлажняващ ефект, благоуханен аромат и са отлична придобивка за хигиената на цялото семейство.

Защо да се доверите на Sleepy Organic?

Sleepy Organic е мястото, където ще откриете хигиенни продукти за ежедневна употреба, които освен с благоуханен аромат и отлична функционалност се характеризират и с обогатена формула.

Постигаме това чрез внимателния подбор на съставките, които използваме за създаването на всяко наше предложение.

Истински пример за това са мокрите кърпи от серия Sleepy Extra със съдържание на натурално лимоново масло.

Разгледайте предложенията ни и открийте тези, които съответстват на вашите предпочитания. Всеки артикул е с грижа към здравето на кожата, запазва хидратацията и спомага за превенцията от бактериални и гъбични инфекции.