Случвало ли ви се е кожата ви да се изсушава, да ви сърби, да се напуква или дори да се появяват рани? Това често се дължи от недостатъчно добра хидратация.

Но какво трябва да знаете за хидратацията, достатъчно ли е да залагате на естествената такава или е необходимо да допринасяте чрез допълнително мерки? Научете повече в следващите редове от нас – онлайн магазин Sleepy Organic.

Какво е хидратация на кожата?

Това е процес по поддържане на оптимално ниво на влажност във външния кожен слой, познат още като епидермис. Този процес характеризира задържането на влага в клетките и формирането на естествена защитна бариера срещу агресивни и неблагоприятни външни влияния, които могат да доведат до изсушаване и увреждане.

Този процес е много важен за здравето и външния вид на кожата, тъй като поддържа мекотата, еластичността и гладкостта ѝ. Добре хидратираната кожа изглежда по-здрава, по-млада и по-жива. Колкото по-овлажнена и обогатена е, толкова по-малък е шансът от развитие на кожни заболявания, поява на проблеми и инфектиране.

Процесът се осъществява чрез комбинация от вътрешни и външни фактори. Вътрешните фактори включват водния и електролитния баланс в организма, който се регулира чрез прием на храни и напитки с високо съдържание на вода, докато външните фактори включват употребата на хидратиращи продукти.

Защо е необходима и как да я поддържаме? Съвети от Sleepy Organic

Както вече стана ясно, хидратацията е много важна не само за начина, по който изглежда вашата кожа, но и за нейното здраве и укрепване на естествената кожна бариера. С днешния начин на живот, консумацията на нездравословни храни, замърсяването на въздуха, степента на вреда, която нанасят ултравиолетовите лъчи и още много други агресивни фактори, мисията по задържане на естествената влажност в кожните клетки е все по-трудна.

Поради тази причина е необходимо да полагате силни и ежедневни усилия. От екипа на Sleepy Organic ви даваме следните ценни съвети:

  1. Пийте достатъчно вода и поддържайте електролитен баланс.
  2. Освен да разчитате на вътрешен прием на храни и напитки, които хидратират, трябва да помислите и за външна хидратация. За целта е необходимо да изберете подхранващи и овлажняващи продукти за лична хигиена и грижа, които са богати на натурални екстракти и са лишени от съдържание на парабени и често предизвикват атопичен дерматит и други проблеми.
  3. Избягвайте продукти, които съдържат алкохол или други изсушаващи съставки, за да поддържате естествената влага.
  4. Когато се излагате на слънце, винаги използвайте правилната слънцезащитна грижа с комплекс от съставки и висок фактор, който да ви предпази от ултравиолетовите алфа и бета лъчения.
  5. Избягвайте употребата на продукти, като памперси, превръзки и други такива, които изсушават и подсичат.

Защо да изберем продуктите от Sleepy Organic за хидратация на кожата?

От Sleepy Organic знаем колко е важна хидратацията за епидермиса и как тя запазва естествената защитна бариера, поддържа сияен и гладък вид. Поради тази причина всеки един от артикулите ни е създаден с цел да запазва естествената влага на кожата и да не я изсушава, като по този начин я предпазва от неприятни симптоми, като лющене, сърбеж, загуба на сияен вид, грубост, раздразнения и дори разраняване и подсичане.

В състава на продуктите ни са включени витамини и масла, които са много важни за здравето на епидермиса.

Всеки един артикул в сайта ни се стреми да запази хидратацията на кожата и да поддържа здравето ѝ – от памперси, гащички, превръзки до мокри кърпи и течни сапуни.

Разгледайте всички предложения в каталога ни, изберете най-подходящите за вас и поръчайте онлайн до удобен за вас адрес. Съхранете кожната повърхност като ѝ подарите здравословни нива на влажност.