Първите 40 дни от живота на бебето са най-деликатни. Те символизират началото и служат за адаптация на новия организъм към света. Ключова роля в отглеждането на новородено е грижата за неговата кожа, която е деликатна, лесно раздразнима и в някои случаи много нетолерантна към агресивни фактори.

Но как да изберете хигиенните продукти? Защо е важно те да бъдат висококачествени и каква е кожната структура през този първоначален период?

С какво се характеризира бебешката кожа през новородения период?

През първите седмици и месеци, кожата на бебето е особено чувствителна и нежна. Имунната защитна бариера на кожните клетки все още се изгражда, което може да се окаже проблем. Докато укрепне, е необходимо да се полагат по-големи грижи, особено от първите часове до месец-два след раждането.

Кожната повърхност е лесно раздразнима, може да се провокира, зачерви и дори да се появят по-сериозни проблеми, като зачервяване, подсичане, дерматит, алергии и други.

Защо тя има нужда от висококачествена грижа?

Използването на неподходящи средства, като измивни гелове и кремове могат да повлияят на хидролипидния баланс, да доведат до изсушаване, дразнене, подсичане, разраняване и други. Могат да повлияят много неблагоприятно на най-малките.

Поради тази причина, всички дерматолози и педиатри съветват, да се ориентирате към висококачествена хигиенна грижа, изцяло предназначена за грижите на новородените и най-малките, към които спадат бебетата до 40 дни.

По този начин, залагайки на артикули с безкомпромисно качество и правилно съдържание, ще поддържате кожата здрава, овлажнена и защитена.

Какво се прави, когато кожата вече е раздразнена?

На първо място, трябва да преустановите употребата на хигиенните средства, които сте използвали до момента. Много е важно да се посъветвате с педиатър, който да ви даде правилни насоки за лечение.

Освен това, през този деликатен и важен период, може да се ориентирате към използване на специални продукти за кожни проблеми, за деликатна кожа, изцяло съдържащи натурални екстракти.

Какви продукти да използвате през първоначалните 40 дни на бебето?

Специалистите съветват, през първоначалния период до 40 дни на бебето, а и след това, да се доверите на хигиенни артикули, които:

  • са предназначени изцяло за възрастовата категория;
  • са дерматологично тествани и качеството им е безкомпромисно;
  • са съставени от натурални екстракти и елементи;
  • изработени от органични материали;
  • не съдържат парабени, химикали, алкохоли и други;
  • не предизвикват кожни реакции и алергии.

Освен артикулите за къпане, които използвате през 40-те дни на бебето, трябва да помислите и за интимната хигиена – памперсите, които избирате да защитават вашето дете от протичане и да му носят свежест през целия ден. Изборът на мокри кърпи също е важен, защото в голям процент от динамичното ежедневие, когато сте навън и нямате достъп до течаща вода, ще ви се налага да почиствате замърсяванията именно с този продукт.

Защо Sleepy Organic е най-добрият избор за вас?

В онлайн магазин Sleepy Organic целим да представим висококачествена хигиенна грижа за най-малките, подходяща още за часове след раждането. Доверете се на нашите естествени и органични материали, дерматологично тествани продукти, които не съдържат химикали и други агресивни съставки.

Изберете най-деликатната грижа за първоначалния период, включващ 40 дни на бебето и си спестете много последващи проблеми.

Със Sleepy Organic може да се чувствате спокойни, че кожата ще бъде почистена, хидратирана и подхранена в дълбочина.