Има някои продукти с ясно предназначение, които обаче имат неподозирани приложения и в други области.

Такъв е и белият оцет, познат с употребата си в хранително-вкусовата промишленост, дори народната медицина, като средство за сваляне на температура. А знаете ли, че се използва още за почистване?

От онлайн магазин Sleepy Organic ще ви споделим как помага белия оцет за чистенето, какво можете да почистите с него и в кои наши продукти да го откриете. Останете с нас и продължете да четете.

Какво представлява белият оцет?

Белият оцет се нарича още есенциален такъв и има множество ползи и приложения в домакинството – от готвене до премахване на замърсяванията. Тази течност има безцветен или много бледо жълт цвят и има киселинен характер, благодарение на което се дължи и широкото приложение.

Основният състав на белия оцет е оцетна киселина, чийто химичен знак. Точно тя придава на тази биоразградима съставка киселия вкус и характерен аромат. Освен киселината, в състава се включа и вода.

Характерно за този продукт е че има много голямо приложение в кулинарията. Използва се най-вече за консервиране на зеленчуци, като приготвяне на туршии, затваряне на кисели краставици в буркани и други култови български рецепти. Освен това служи още за мариноване на салати, за забулване на яйца и за приготвяне на куп вкусни сосове и дресинги.

Причините да се използва за консервиране на зеленчуци, е че има ключово предимство в запазване на трайността.

Има ниско pH, което спомага за убиване на бактериите и болестотворните микроорганизми.

Как белият оцет подпомага почистването и къде още намира приложение?

Както вече споменахме, има неподозирани свойства в сферата на дезинфекцирането и чистенето. Може да се използва под различна форма:

  • като концентрат за приготвяне на работни разтвори и чистене на повърхности, като подови настилки и други;
  • като основна съставка за отпушване на канали на мивки, вани и други;
  • като средство за почистване на следи от котлен камък в тоалетната чиния;
  • като основна съставка в изработката на почистващи продукти, каквито са мокрите кърпи в нашия сайт;
  • като съставна част в екологично чисти почистващи препарати, които искат да заменят вредните активни съставки с изчистени такива.

Намира и други приложения –  създаване на домашни лекове, като компреси за външно приложение, с цел овладяване на възпаления и понижаване на телесната температура, при промивки за почистване на рани. В добавка, се използва още за регулиране на храносмилането.

Това прави продукта популярно средство в множество области и пръв помощник в домакинството – за приготвяне на храна, почистване и лечение.

Защо да изберете мокри кърпи за почистване от Sleepy Organic?

От онлайн магазин Sleepy Organic ценим множеството ползи и широкото приложение на белия оцет в сферата на чистенето и специално за всички домакини и любители на чистотата създадохме мокри кърпи със съдържанието на тази киселинна течност. В комбинация с карбонат, мокрите кърпи, съдържащи тази съставка, могат да премахнат различни по вид замърсявания и да ви бъдат пръв приятел в почистването.

Освен това, няма нужда да изплаквате повърхностите след това – едно избърсване с мократа кърпа и ще забравите за замърсяванията.

Като друго ключово предимство на мокрите кърпи с такова съдържание, е че освен перфектно отстраняване на мръсотията с нулеви усилия, няма да намерите и никакви следи по различните на цвят повърхности.

Като завършек, цената на тези артикули е толкова атрактивна, че можете още сега да се запасите с необходимото количество за премахване на замърсяванията в дома ви.