Растителните екстракти са дълбоко ценени в сферата на козметичната индустрия, което може да си проличи и от честотата, в която различните растения присъстват в състава на хигиенни продукти. Освен че допринасят с благоуханен аромат, те имат и много други ползи.

Като пример за такова растение можем да дадем белия жасмин, който ние, от екипа на онлайн магазин Sleepy Organic, включваме в състава на някои наши продукти, поради неговите комплексни и положителни качества. Научете повече по темата в следващите редове.

Какви са предимствата на белия жасмин за кожата?

Това е растение, известно със своите успокояващи и овлажняващи свойства. Богат е на антиоксиданти, които помагат за борба със свободните радикали и предотвратяват увреждането на кожата от факторите на околната среда. Антиоксидантите също спомагат за забавяне на процесите на стареене, като по този начин кожата запазва своята младост и еластичност.

В състава му се включват и противовъзпалителни съставки, които правят цветето подходящ помощник за хора с чувствителна кожа или такава, която често е склонна към раздразнения.

Защо белият жасмин е предпочитана съставка в производството на хигиенни продукти?

Белият жасмин не само подобрява здравето и външния вид на кожата, но и добавя приятен и траен аромат към хигиенните продукти. Което е отлично решение за потребители, търсещи ефективност и удовлетворение.

Добавянето на този растителен екстракт в хигиенни продукти също допринася за тяхната антимикробна активност, което е ключово за предпазването от различни инфекции и микробно въздействие. Тази естествена съставка помага за борба с бактериите, които могат да причинят неприятни миризми и инфекции, правейки продуктите не само ароматизирани, но и предпазни.

В кои наши продукти ще откриете бял жасмин?

В нашия онлайн магазин Sleepy Organic предлагаме хигиенни продукти, в чийто обогатен състав присъства и белия жасмин. Такива са:

  1. Мокри кърпи – те са идеално, достъпно и лесно за използване хигиенно средство за бързо и ефикасно почистване на кожата. Нашите мокри кърпи отстраняват замърсяванията, като едновременно с това поддържат усещането за свежест и чистота.
  2. Течни сапуни – предлагаме ви висококачествена серия Sleepy Flower, където присъства и течен сапун с тази съставка, перфектен за ежедневна употреба, за поддържане на естествената хидратация и гарантиране на чистотата на ръцете.

Разгледайте асортимента ни и заложете на хигиенни продукти с органичен състав, подходящи за цялото семейство.